Vorden L 519
Vorden L 518
Almenseweg 58, 7251 HS te Vorden
Almenseweg 58 a, 7251 HS te Vorden

Omschrijving onderdeel 3

KOETSHUIS annex BOERDERIJ. Witgepleisterd gebouw met woning, XVIII, gedeeltelijk mogelijk ouder, op rechthoekige plattegrond; één bouwlaag onder schilddak met rode pannen; symmetrische voorgevel met verhoogde middenrisaliet onder fronton; koetsdeuren in de risaliet; erboven een meerruits venster met luik; ter weerszijden van de inrijdeuren een meerruits raam met onderluiken; boven deze ramen, in het dakvlak, een meerruits dakkapel met fronton; zijgevels met onregelmatig geplaatste meerruits vensters; aan achterzijde aangebouwd een boerderijgedeelte, XIX of ouder; in de achtergevel onder meer inrijdeuren, het wolfsdak is met riet en rode pannen (onderrand) gedekt.

Het KOETSHUIS annex BOERDERIJ is van algemeen belang:

- vanwege de fraaie symmetrische voorgevel;