Vorden L 518
Bij Almenseweg 60, 7251 HS te Vorden

Omschrijving onderdeel 4

HOUTEN SCHUUR, XIX. Tussen koetshuis en huis staat een houten schuur op rechthoekige plattegrond onder schilddak met rode pannen; de wanden waren oorspronkelijk deels in verticaal, deels in horizontaal open latwerk uitgevoerd. In de jaren '90 van de 20ste eeuw is deze bekleding in twee fasen vervangen door nieuw latwerk van western red cedar. Dit latwerk werd opnieuw open, maar nu geheel verticaal uitgevoerd. De indeling van de gevels werd aangepast ten behoeve van de functie van garage en werkplaats, met onder meer grote, schuivende inrijdeuren in de noord- en oostgevel en twee meerruits vensters in de zuidgevel. De hoofdvorm en gebintconstructie zijn nog gaaf en dateren uit de 19de eeuw.

De HOUTEN SCHUUR is van algemeen belang:

- vanwege de ouderdom van de hoofdvorm en gebintconstructie;