Laren Gelderland F 805
Bij Velhorst 5, 7241 TB te Lochem

Omschrijving onderdeel 7:

TUINMUUR en SCHUTTING; in de moestuin; in oorsprong 18de-eeuws; veel vernieuwd in de 19de en 20ste eeuw; de bakstenen muur met ezelsrug sluit aan op het koetshuis en loopt westwaarts in het verlengde van de voorgevel ervan; na enkele meters via een rechte hoek naar het zuiden, en weer via een haakse bocht naar het oosten, waar hij aansluit op de noordwestpunt van de westelijke schuur; de schutting met horizontale delen, recent (jaren 70 van de 20e eeuw) vernieuwd, staat midden in de moestuin en scheidt de boomgaard van de plek met de kassen en bakken (zie onder 8); de schutting loopt noord-zuid vanaf de zuidwesthoek van de tuinmuur; leifruit.

TUINMUUR en SCHUTTING, behorend tot de historische buitenplaats de Velhorst, van algemeen belang

- vanwege de ouderdom