Laren Gelderland F 805
Bij Velhorst 5, 7241 TB te Lochem

Omschrijving onderdeel 8:

KASSEN en BAKKEN, XIX en XX-a; er zijn twee kassen, waarvan alleen het metselwerk oud is - de opbouw is van XX-d; de ene kas staat tegen de achtermuur van de westelijke schuur en heeft een zadeldak, waarvan alleen het zuidelijk deel van glas is; het achterste deel heeft een zinkbedekking; de tweede kas staat tussen de schutting en de eerste kas in; alleen de gemetselde voeting is vroeg 20e eeuws - de opbouw met dubbel glashuis is nieuw. De drie gemetselde koude bakken, XIX, met schuine zijmuurtjes en rollagen liggen achter elkaar tussen de tweede kas en de tuinmuur.

KASSEN en BAKKEN, behorend tot de historische buitenplaats de Velhorst, van algemeen belang

- vanwege de ouderdom