Laren Gelderland F 75
Laren Gelderland F 82
Laren Gelderland F 780
Bij Velhorst 5, 7241 TB te Lochem

Omschrijving onderdeel 9:

TUINSIERADEN, te weten: a. 2 sokkels, nagenoeg identiek, en b. sokkel met vaas.

Ad a.: één sokkel midden op het voorplein: vierkante sokkel in zandsteen op plint, XVIII-a; rijke festoenen met bloemen en vruchten in fors uitspringend hoogreliëf op alle vier de vlakken, ook de hoeken omhangend; dekplaat met eierlijst; de andere, nagenoeg identieke sokkel achter het huis in een rond perk met buxushaagjes.

Ad b.: in gazon ten noorden van het voorplein: ronde urnvormige dekselvaas in natuursteen op dito vierkante sokkel; onderkant van de vaas met rand van lijfblaadjes versierd; gewelfde deksel met ronde knop; sokkel met dekplaat met meanderrand; twee der zijvlakken van de sokkel met Griekse teksten

TUINSIERADEN, behorend tot de historische buitenplaats de Velhorst, van algemeen belang

- vanwege de ouderdom