Cuijk N 601
Heuf 20, 5437 NA te Beers NB

JACHTOPZIENERSWONING (onderdeel 3)

Omschrijving:

De jachtopzienerswoning is omstreeks 1930 gebouwd op een bescheiden verhoging. Het is een gedeeltelijk onderkelderd pand van één bouwlaag op een asymmetrische plattegrond. Het pand is opgetrokken in baksteen, wit bepleisterd en voorzien van een zwarte plint. Het samengestelde schilddak is gedekt met rode verbeterde Hollandse pannen en voorzien van een dakkapel onder lessenaarsdak. De voorgevel heeft een veranda. Er zijn verschillende vensters toegepast, voorzien van onderluiken.

Waardering:

De omstreeks 1930 gebouwde jachtopzienerswoning van Ossenbroek is van algemeen belang vanwege: - de kernmerkende functie van het pand op een zo nadrukkelijk voor sieraad, landbouw én jacht gebruikte buitenplaats; - de visuele en functionele samenhang met de buitenplaats; - de enigszins rustieke, op de landelijke omgeving geënte vormgeving met asymmetrische plattegrond en veranda.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.