Noordwijk F 6094
Bij Nieuwe Offemweg 1, 2201 AP te Noordwijk

Omschrijving

PRIEEL behorende tot de buitenplaats Offem. In de aanleg staat een op rechthoekige grondslag gebouwd houten prieel (XIXd of XXa) met in vakwerk opgetrokken wanden onder een kruisvormig, overstekend zadeldakje met bedekking van houten leien. Het overstek rust op schoren, rondboog beschot. De voorzijde is grotendeels open uitgevoerd met een rond topvenster. Rustiek landelijke stijl.

Waardering

PRIEEL van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de vormgeving in rustiek, landelijke bouwstijl en het materiaalgebruik (hout); - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de ensemblewaarde in samenhang met de aanleg in landschapsstijl.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen

Landschapsstijl