Noordwijk F 6095
Bij Nachtegaalslaan 29, 2201 AV te Noordwijk

Omschrijving

TOEGANGSBRUG met HEK behorende tot de buitenplaats Offem. Op een in kruisverband gemetselde bakstenen boogbrug met gebogen keermuren uit de negentiende eeuw, staat een vroeg-19de-eeuws gietijzeren hek bestaande uit dubbele hekvleugels tussen zuiltjes geflankeerd door zijstukken en een voluutvormige beëindiging aan de waterzijde. Het achterhek staat op de kaart uit 1817 van H. van Zutphen ingetekend.

Waardering

TOEGANGSBRUG met HEK van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de vormgeving en materiaalgebruik; - vanwege de ensemblewaarde in samenhang met de portierswoning; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen