Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
520445
Complexnummer
518206 - R.K.kerkhof complex Molensingel
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82801/54
Kadastrale aanduiding
Ravenstein A 912
Ravenstein, Nabij kerk, Molensingel

Omschrijving

Inleiding

Op de R.K. begraafplaats van Ravenstein gesitueerd, ongedateerd GRAFKRUIS (ca. 1900) van de familie T. Ouwens - J. Verhoeven.

Omschrijving

Op het opengewerkte gietijzeren grafkruis met florale motieven, gesteld op een hardstenen basementje, staat een afbeelding van Maria. In het kruis is ajour het Maria-monogram gegoten.

Waardering

Het object is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van een sociale en geestelijke ontwikkeling, in het bijzonder de ontwikkeling van de katholieke grafcultuur. Het heeft architectuurhistorische waarde vanwege de stijl en als voorbeeld van een gietijzeren grafkruis. Het heeft als onderdeel van een op de oude vestinggronden van het stadje gelegen begraafplaats ensemblewaarden als onderdeel van een groter geheel dat cultuurhistorisch, architectuurhistorisch en stedenbouwkundig van belang is. Het is gaaf bewaard gebleven.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 518206. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1900
1900
globaal

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing