Brummen C 1601
Bij Voorsterweg 139, 6971 KD te Brummen

Omschrijving

Omschrijving onderdeel 16: (Bij Voorsterweg 139; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr. 16) SOKKEL IN ZUIDTUIN

Zware, balustervormige hardstenen SOKKEL (hoog 100 cm en breed 50 cm) in Lodewijk XV stijl, staande in de as van het pad vanaf de grote rode beuk. Het basement is afgewerkt met een profiel; de schacht is voorzien van bloem- en bladmotieven, asymmetrische decoratie aan de onderzijde en Ionische voluten op de afgeschuinde hoeken. Op de sokkel staat een recente kunststenen urn met deksel die wegens te geringe ouderdom en monumentale waarden buiten de bescherming valt.

De SOKKEL is van algemeen belang:

- vanwege het karakteristieke materiaalgebruik en de vormgeving;