's-Graveland B 2845
Bij Zuidereinde 11, 1243 KH te 's-Graveland

SOKKELS MET LANTAARNS bij de entree, behorende bij de historische buitenplaats Schoonoord.

Omschrijving

Twee kunststenen sokkels in neo-Lodewijk XV-stijl met ijzeren lantaarns op bakstenen dam bij de toegangslaan van Schoonoord. Op beide sokkels, die uit ca. 1900 dateren, in reliëf de naam van de buitenplaats.

Waardering

De sokkels met lantaarns uit omstreeks 1900 zijn van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als karakteristieke en gave markering van de entree tot buitenplaats Schoonoord in neo-Lodewijk XV-stijl en vanwege de situationele waarde als beelbepalend en historisch-functionele onderdeel in samenhang met de overige onderdelen van de buitenplaats, gelegen binnen het beschermde gezicht 's-Graveland.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Straatmeubilair Lantaarn