's-Graveland B 2845
Bij Zuidereinde 11, 1243 KH te 's-Graveland

Inleiding

ATELIER uit de 1e helft van de 20e eeuw, behorende tot de buitenplaats "Schoonoord", gesitueerd in de restanten van het parkbos dat gelegen is tussen het landhuis en de westelijke kavelsloot.

Omschrijving

Uit houten rabatdelen opgetrokken atelier op rechthoekig grondplan met asymmetrisch zadeldak. In het korte, noordelijke dakvlak een groot driedelig ateliervenster, in de gevel eveneens een breed venster. Deur en venster met luik in oostzijde. Venster met luik in zuidzijde.

Waardering

Het atelier, behorende tot de buitenplaats "Schoonoord", is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van de buitenplaats "Schoonoord".

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Bijgebouw