520897 - De Boschplaatse
Wedde I 498
Bij Oosteinde 46, 9697 XH te Blijham

Omschrijving

TUIN aangelegd omstreeks 1890 in een landschappelijke stijl op een geheel omgracht terrein aan de voor- en oostzijde van de villa. De tuin heeft een asymmetrische aanleg waarin gazons, monumentale loofbomen, een gracht waaruit een fraaie kronkelvijver voortkomt en een bos. Over de vijver ligt een niet-originele brug. Een oprijlaan aan de westzijde verschaft toegang tot het complex.

Tuin aangelegd omstreeks 1890 van algemeen tuinhistorisch belang:

- als voorbeeld van een asymmetrisch aangelegde tuin in landschappelijke tuinstijl uit omstreeks 1890

- vanwege de voor dit tuintype kenmerkende onderdelen, zoals bos en gracht waaruit een kronkelvijver voorkomt

- vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie met de villa en het tuinhuis

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuin