520979 - Nooit-Gedacht
Nieuwe Pekela H 783
Jan R. Stuutstraat F 5, 9663 SE te Nieuwe Pekela

Omschrijving

DIENSTWONING (voormalige molenaarswoning?) met aan één zijde een krimp uit omstreeks 1875, opgetrokken in een bruine baksteen. Het zadeldak heeft (vernieuwde) cementpannen en een bakgoot. De entree bevindt zich in de krimp (noordoostzijde) en bestaat uit een houten opgeklampte deur. In de voorgevel (noordoost) twee schuifvensters met tweeruits bovenlicht en rollaag, en in de topgevel een cirkelvormige gepleisterde band en decoratieve windveren. In de noordwestgevel een schuifvenster met tweeruits bovenlicht en rollaag. Het verbrede schuurgedeelte heeft aan de noordwestzijde twee kleine zesruits schuifvensters. Aan de achterzijde een opgeklampte deur, een openslaand venster met bovenlicht, een w.c.venster en een piepklein raam boven de deur; de topgevel heeft strakke windveren. De zuidoostgevel is blind.

Dienstwoning bij houtzagerij uit omstreeks 1875 van algemeen belang

- als voorbeeld van een dienstwoning bij een houtzagerij uit omstreeks 1875