Chaam G 979
Bij Hondsdonkseweg 7, 4858 RM te Ulvenhout AC

Omschrijving onderdeel 12: SCHUUR BIJ ORNAMENTELE BOERDERIJ

Houten in horizontale delen opgetrokken schuur op rechthoekige grondslag onder thans met golfplaat (oorspronkelijk riet) gedekt schilddak. De schilden aan de korte (noord-, zuid-)gevels zwenken naar de noordelijke hoek boogvormig omhoog en bieden aan de onderzijde van deze gevels op deze wijze ruimte voor een houten dubbele deur. De oostelijke en westelijke dakschilden zwenken aan de uiteinden eveneens boogvormig omhoog en sluiten aldus aan op de dakschilden aan de korte zijden. Zuidgevel: rechts van de dubbele deur aan de zuidzijde drie halfronde vensters met spaakroeden. Noordgevel: links van de dubbele deur een halfrond venster (oorspronkelijk waarschijnlijk van spaakroeden voorzien).

WAARDERING

De SCHUUR BIJ ORNAMENTELE BOERDERIJ is van algemeen cultuurhistorisch belang: