Chaam G 713
Chaam G 711
Chaamseweg 38, 4858 RK te Ulvenhout AC

Omschrijving onderdeel 14: BOERDERIJ MET SCHUUR

Rode bakstenen boerderij op rechthoekige grondslag onder met rode pannen gedekt zadeldak uit de tweede helft van de 19de eeuw. Voor(noord-)zijde: centraal de entreedeur (zandloper-motief als bij onderdeel 10) met drieruits bovenlicht. Aan weerszijden en op de verdieping een vierruits venster met halfrond bovenlicht met spaakroeden. De vensters zijn van luiken met beschilderd zandloper-motief voorzien. Rechter gevel: aan de linker zijde een vierruits venster met luiken met zandloper-motief. Linker gevel: aan de rechter zijde een tweeruits venster met luiken met zandloper-motief, links ervan een toegangsdeur als aan de voorzijde met aansluitend links een tweeruits venster met getoogde dubbele deur. Links van de boerderij een in horizontale delen opgetrokken houten schuur op rechthoekige grondslag onder met oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak, waarvan het linker dakvlak een stuk is doorgetrokken. In de voor(noord-)zijde rechts een dubbele houten deur.

WAARDERING

De BOERDERIJ MET SCHUUR is van algemeen cultuurhistorisch belang: