Heino I 383
Bij Zwolseweg 50, 8141 EZ te Heino

Omschrijving

TOEGANGSHEK, vermoedelijk laat 19de-eeuws, dat links naast het huis toegang geeft tot de voormalige moestuin en de achtertuin. Het hek bestaat uit twee pijlers van gewapend beton met piramidevormige bekroning die aan weerszijden geflankeerd worden door lager hekwerk dat voorzien is van zinken vlechtwerk in ruitvormig motief en dat bekroond wordt door kleine gietijzeren ornamenten in de vorm van lelies. Tussen de pijlers twee draaibare houten vleugels waarin een vervlochten V-vormig motief is verwerkt. De betonnen pijlers zijn waarschijnlijk in 1925 bij de verbouwing van het huis vervaardigd naar het voorbeeld van de toen aanwezige exemplaren.

TOEGANGSHEK behorende tot de historische buitenplaats De Gunne van algemeen belang:

- vanwege de bijzondere architectonische vormgeving;