516128 - Marthastichting
Aarlanderveen C 6915
Bij Cornelis Geellaan 43, 2406 JE te Alphen aan den Rijn

Omschrijving

Het park is toegankelijk middels een TOEGANGSHEK uit het begin van de 20ste eeuw bestaande uit twee gemetselde pijlers met inspringende hoeken en bekroond door een kunststenen dekplaat met bolvormige bekroning. Aan de voorzijde van de pijlers op ooghoogte een kunststenen steen met de inscriptie 'MARTHA' 'STICHTING'. Tussen de pijlers bevond zich oorspronkelijk een dubbel ijzeren toegangshek.

Waardering

Het toegangshek is van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde en in stedebouwkundig opzicht vanwege de markering van de toegang tot de buitenplaats; als karakteristiek en functioneel onderdeel van het complex en vanwege de ensemblewaarde.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Toegangshek