521438 - Groot en Klein Hoenlo
Diepenveenseweg 5, 8121 DV te Olst

Omschrijving

De DIENSTWONING behorende tot de historische buitenplaats Groot en Klein Hoenlo is gelegen ten oosten van het jachthuis. Het pand dateert uit omstreeks 1900. Het één bouwlaag tellende pand is opgetrokken in rode machinale baksteen en wordt overkapt door een afgewolfd zadeldak gedekt met grijze Hollandse pannen. In de zuidelijke gevel twee meerruits schuifvensters onder segmentbogen behangen met luiken. In de geveltop een dubbel zesruits venster. De westelijke gevel bevat een deur met vierruits bovenlicht en drie meerruits schuifvensters met halve luiken. In de oostelijke gevel een deur met meerruits bovenlicht, twee meerruits vensters en een dubbele meerruits terrasdeur.

Waardering

De DIENSTWONING behorende tot de historische buitenplaats Groot- en Klein Hoenlo is van algemeen belang vanwege: -de ouderdom; -de gaafheid; -de functioneel- en visueel ruimtelijke relatie met de overige onderdelen van de buitenplaats Groot Hoenlo.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.