's-Graveland B 3139
Bij Zuidereinde 49, 1243 KL te 's-Graveland

Omschrijving

Omschrijving ENSEMBLE DIERVERBLIJVEN (STALLEN) (6). Ensemble dierverblijven op buitenplaats Gooilust gelegen in de noordoosthoek van de gnoeweide. De verblijven dateren uit de periode Blaauw (1895 -1909) en bestaan uit een grote houten stal met twee flankerende kleinere stallen en even ten oosten daarvan nog eens twee identieke houten stallen. Het geheel is uitgevoerd met de nodige aandacht voor detaillering van vensters, deurpartijen en daklijsten.

Waardering:

De stallen zijn van belang - Vanwege hun functionele betekenis voor de buitenplaats met als extra betekenis de herinnering aan de menagerie Blaauw op Gooilust.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.