's-Graveland B 3139
Zuidereinde 47, 1243 KL te 's-Graveland

Omschrijving

Omschrijving: BOSWACHTERSHUIS (7) Ten zuidwesten van het hoofdhuis Gooilust ligt in een bocht van het slingerwater het boswachtershuis van omstreeks 1890, gebouwd in een verzorgde landelijke bouwstijl met houtdecoratie langs de dakranden. Het huis heeft één bouwlaag onder een met pannen gedekt mansarde dak . Op het dak een kleine houten klokkenstoel De plattegrondvorm is enigszins onregelmatig, zo ook de indeling van de gevels. Hierin worden roedeverdeelde ramen met luiken aangetroffen.

Waardering:

Het BOSWACHTERSHUIS is van belang - vanwege zijn functionele betekenis voor de buitenplaats. - vanwege de verzorgde nog gave architectuur;

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.