Brummen D 1677
Tegenover Rhienderensestraat 24, 6964 BG te Hall

Omschrijving

De entree naar het landgoed wordt gemarkeerd door twee, naar het landgoed toe gebogen stenen HEKWERKEN. Elk balustrade-achtig hekwerk bestaat uit een rechthoekige kolom aan de zijde van de straat. Deze kolommen zijn uitgevoerd met prismatisch gehouwen dekplaten en bolbekroningen. Aan de hoekpalen zijn een voet- en een dekplaat verbonden, met een serie balusters ertussen. Het materiaal is voorzien van eenvoudige ingekerfde motieven in Art Nouveau-trant.

Stenen HEKWERKEN (complexonderdeel C) uit 1911

-Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van balustraden ter markering van de toegang tot een landgoed. De balustraden vallen op door hun hoofdvorm en de detaillering met ingekerfde, bescheiden Art Nouveau-motieven.

-Van stedenbouwkundige waarde als functioneel onderdeel van het landgoed, dat door de hoofdvorm en de detaillering aansluit bij het hoofdgebouw.

-Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het landgoed, dat een typologisch voorbeeld is van een buitenhuis, dat gebruikt werd als jachthuis en om gasten te ontvangen.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Toegangshek

Heuvelink sr, J.A. (Albert) ; Gelderland