521788 - Klein Engelenburg
Brummen G 5969
Spoorstraat 1, 6971 CA te Brummen

Omschrijving

Het TOEGANGSHEK bestaat uit twee grote en twee kleinere, gedrongen bakstenen hekpijlers, die met elkaar zijn verbonden door middel van een smeedijzeren hek. Het bijbehorende inrijhek is verdwenen.

TOEGANGSHEK (complexonderdeel C) uit 1912

-Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een eenvoudig toegangshek van een buitenplaats uit het begin van de twintigste eeuw, die wat stijl betreft aansluit bij het in dezelfde tijd gebouwde landhuis.

-Van stedenbouwkundige waarde als functioneel onderdeel van het complex. Het hek vormt de entree van de buitenplaats aan de Spoorstraat en bezit vanwege functie en verschijningsvorm ensemblewaarden met het landhuis en de tuin.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Toegangshek