521816 - Complex Raadhuisplein/Grotestraat
Waalwijk G 1722
Stadstuin 1, 5141 KN te Waalwijk

In het verlengde van de onderdoorgang, schuin achter het raadhuis, ligt een kleine DIENSTWONING.

Omschrijving

Eénlaags bakstenen huis onder een ingeknikt zadeldak, gedekt met verbeterde Hollandse pannen. De kopse gevels, zowel aan de voorzijde als aan de achterkant hebben zesruits ramen, in de top bevinden zich vierruiters. De ingang bevindt zich in de rechterzijgevel. De linkerzijgevel is aan het uiteinde voorzien van een kleine haakse uitbouw onder zadeldak.

De tuin wordt afgescheiden door een haag.

Waardering

De dienstwoning is van algemeen belang. Het pand is van cultuurhistorisch belang als uitdrukking van een sociaal-economische en typologische ontwikkeling. Het heeft architectuurhistorische waarde wegens vormgeving en materiaalgebruik. Het heeft ensemblewaarde als essentieel onderdeel van het geheel.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K) Dienstwoning(K4)