521902 - Boerderijcomplex
Zouteveen M 355
Bij Oostveenseweg 7, 2636 EC te Schipluiden

Inleiding

Houten HEK uit omstreeks 1900 dat de toegang vormt naar het erf van het boerderijcomplex Oostveenseweg 7.

Omschrijving

Toegangshek van vierkante houten hekpijlers met eenvoudige getrapte afdekplaten. Tussen de hekpijlers twee houten draaihekken met brede spijlen voorzien van een gesneden pijlpuntmotief.

Waardering

Het hek is van algemeen belang vanwege cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde als gaaf bewaard, historisch-functioneel onderdeel van een vroeg twintigste-eeuwse Zuid-Hollandse kaasboerderij.

Het hek heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijke, stilistische en functionele relatie met de andere complexonderdelen.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Hek