521974 - Toegangshek Begraafplaats Maasbree
Maasbree K 91
Bij Achter de Hoven 13 A, 5993 CP te Maasbree

Omschrijving

Het MIDDENPAD dat het oude gedeelte van de BEGRAAFPLAATS van de Sint Aldegundisparochie doorsnijd, loopt in noord-zuidrichting en bestaat uit een onverhard pad met laanbeplanting coniferen uit circa 1960 met geschoren stam. Het pad loopt vanaf de poort tot aan de huidige achterzijde van de begraafplaats.

Waardering

De MIDDENLAAN van de begraafplaats heeft ensemblewaarden als essentieel onderdeel van het complex en van de begraafplaats die een belangrijke beeldbepalende rol in het dorpscentrum speelt. De laan vormt in samenhang met de toegangspoort een belangrijke visuele en historische eenheid, en heeft architectuurhistorische waarde omdat het een in karakter gaaf bewaard gebleven middenas is van een kruisvormige aanleg die voor begraafplaatsen in de late negentiende en vroege twintigste eeuw kenmerkend is. De middenlaan vertegenwoordigt algemeen belang vanwege het geheel van voornoemde waarden.

Op basis van deze waarden vertegenwoordigt de middenlaan algemeen belang.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Begraafplaats Katholieke begraafplaats

Traditioneel-inheemse tuinstijl
ingevuld vanwege noodzaak tot invulling stijl