521982 - Groot Beuvink
Steenderen U 31
Bij Emmerweg 12, 7221 LA te Steenderen

Omschrijving

Rond de boerderij is een deel van de ERFSTRUCTUUR (2) in tact gebleven. Het voorerf heeft achter een beukenhaag een gazon met zeven leilinden. Achter de linden wordt het voorhuis vorrafgegaan door een grindpad. Het boerderijcomplex is gesitueerd op een terp, die nodig was door de constant terugkerende overstromingen in het gebied. Aan de linker achterzijde van de boerderij ligt een grote ronde KOLK.

Deel van ERFSTRUCTUUR met KOLK.

- van stedebouwkundige en landschappelijke waarde door de voor de omgeving beeldbepalende situering op een terp binnen het historisch gegroeide agrarisch gebied rond de Emmerweg vlak aan de IJssel. Hier is sprake van een duidelijke ensemblewaarde tussen boerderij, kolk en erfstructuur. Aan de kolk is tevens een zekere zeldzaamheidswaarde toe te kennen.

- van cultuurhistorische waarde als onderdeel van de agrarische ontwikkeling van het gebied langs de Emmerweg nabij de IJssel.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Erfinrichting Erfinrichting met kolk