521991 - Meistershuus
Steenderen O 1474
Bronkhorsterweg 22, 7221 AC te Steenderen

TUINHEK (3) uit de late negentiende eeuw, uitgevoerd als spijlenhek in ijzer.

TUINHEK, gebouwd aan het einde van de 19e eeuw.

- van architectuurhistorische waarde als wezenlijk onderdeel bij een gaaf bewaard typologisch voorbeeld van een rijk uitgevoerde meesterswoning in eclectische bouwstijl met invloeden van het neoclassicisme en de Hollandse neorenaissance uit het einde van de 19e eeuw.

- van stedebouwkundige waarde door de prominente situering van het complex aan de Bronkhorsterweg. Het complex maakt een belangrijk onderdeel uit van de historisch gegroeide bebouwing aan de Bronkhorsterweg.

- van cultuurhistorische waarde als onderdeel van de sociaalhistorische ontwikkeling van de gemeente Steenderen. Het complex vormde samen met de thans verdwenen school een belangrijk onderdeel binnen de Hervormde gemeente in Steenderen.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Hek

Remmelink, D.J. ; Gelderland