Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
522002
Complexnummer
522000 - -
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
20066/54
Internationaal kenteken
Nee
Kadastrale aanduiding
Leuth E 387
Bij Botsestraat 9, 6578 JA te Leuth

Omschrijving

De vrijstaande SCHUUR (B) is opgetrokken in baksteen op een rechthoekige plattegrond en telt één bouwlaag en een zolderverdieping. De schuur wordt afgedekt door een zadeldak dat belegd is met gesmoorde Muldenpannen. De gevelindeling is vanaf de openbare weg niet zichtbaar. Het INTERIEUR van de schuur is onbekend. Volgens gegevens uit het bouwarchief van de gemeente Ubbergen is de schuur opgebouwd uit een ijzeren constructie.

Waardering

SCHUUR (complexonderdeel B) uit 1935

- Van architectuurhistorische waarde als goed typologisch voorbeeld van een agrarisch bijgebouw op een boerenerf uit het midden van de jaren dertig. De schuur valt op door de doelmatige hoofdvorm die aansluit bij de stijl en hoofdvorm van het hoofdgebouw waardoor er sprake is van een belangrijke ensemblewerking.

-Van stedenbouwkundige waarde als essentieel onderdeel van het complex aan de Botsestraat, dat in het historisch gegroeide buitengebied bij Leuth een beeldbepalende rol speelt.

- Van cultuurhistorische waarde als essentieel onderdeel van het boerderijcomplex dat een uiting is van een agrarische en sociaal-economische ontwikkeling; het complex representeert een onderdeel van het agrarisch leven in de jaren dertig.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 522000. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1935
1935
exact

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing

Ambachten

Vakman Beroep Toelichting
Scholtz, H.A. ; Gelderland
architect / bouwkundige / constructeur