Scheemda M 1004
Bij Pastorieweg 14, 9943 TG te Nieuw Scheemda

Omschrijving

WAGENSCHUUR uit 1860 opgetrokken in een rood-bruine baksteen onder een zadeldak met strakke windveren, gedekt met een zwart geglazuurde Hollandse pan. In de zuidoostgevel lage dubbele schuurdeuren met latei en rollaag, en in de topgevel een opgeklampte deur tussen twee houten zaadvensters (waarvan één tweeruits) en een muuranker met bouwjaar en initialen: "APD WAH 1860". In de zuidwestgevel met muurankers drie houten vierruits vensters met rollaag. In de noordoostgevel met muurankers drie houten vierruits vensters en een opgeklampte deur, alle met rollaag. In de topgevel van de noordwestgevel een deur met deurlichten en rollaag.

Wagenschuur volgens een anker uit 1860 van algemeen belang

- vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie met de boerderij