522090 - Huningaheerd
Midwolda L 658
Midwolda L 657
Bij Huningaweg 25, 9682 PA te Oostwold

Omschrijving

TUIN aangelegd omstreeks 1882 in een Landschappelijke stijl. De tuin heeft een asymmetrische aanleg, waarin een groen gazon, monumentale loofbomen en restanten van een padenpatroon. Aan de westzijde ligt een bergje waarachter een rij kastanjes en waarvoor een niervormige vijver. Aan de voorzijde staat een kastanje en aan de oostzijde een rode beuk. Voor het huis loopt een grindpad dat middels een niet-originele brug toegang verleent tot het weiland, dat voor de tuin ligt. In het weiland, in de as van het huis, ligt een kanaal. Aan de oostzijde van het huis ligt een bergje.

Tuin aangelegd omstreeks 1880 van algemeen tuinhistorisch belang:

- als voorbeeld van een asymmetrisch aangelegde tuin in landschappelijke tuinstijl uit omstreeks 1880

- vanwege de voor dit tuintype kenmerkende onderdelen, zoals bergje en niervormige vijver

- vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie met de boerderij