Nieuwolda H 156
Bij Hoofdweg West 25, 9944 EA te Nieuwolda

Omschrijving

BIJSCHUUR uit omstreeks 1943, opgetrokken in een rode baksteen op een trasraam van gesinterde klinkers. Het zadeldak gedekt met een rode muldenpan. De beide iets uitkragende topgevels zijn afgezet met een rollaag van gesinterde steen en hebben een metseldecoratie van gesinterde steen. In de noordoostgevel dubbele schuurdeuren, en erboven een deur. In de zuidoostgevel een deur, een venster, twee bijelkaar geplaatste vensters en drie bijelkaar geplaatste vensters. In de noordwestgevel twee keer drie bijelkaar geplaatste vensters en een deur. In de zuidwestgevel drie bijelkaar geplaatste vensters en in de topgevel twee bijelkaar geplaatste vensters. Alle vensters zijn staand. Zowel deuren als vensters hebben een betonlatei.

Bijschuur van algemeen belang

- als voorbeeld van een bijschuur uit de eerste helft van de jaren veertig van deze eeuw