Dordrecht Q 6677
Amstelwijckweg 12, 3316 BB te Dordrecht

Inleiding

TUINMANSWONING gebouwd in 1916 in opdracht van Hugo van Gijn, onderdeel van het complex bestaande uit de villa, tuinmanswoning en het toegangshek van de voormalige buitenplaats Gravesteijn.

NB De woning is recentelijk uitgebreid en wat betreft interieur gemoderniseerd.

Omschrijving

Tuinmanswoning vanuit vierkante plattegrond over een bouwlaag opgetrokken in baksteen in kruisverband. Het pand heeft een tentdak, gedekt met Hollandse pannen en aan alle zijden een dakkapel. De gevels zijn verlevendigd met een gestucte plint en gestucte banden ter hoogte van de bovendorpels van de vensters en onder de overstekende dakgoot.

Waardering

De tuinmanswoning is van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische, cultuurhistorische en ensemblewaarde,

-als onderdeel van het landgoed

-vanwege de ruimtelijk-functionele relatie met de andere complexonderdelen