522295 - Villacomplex De Beukenhof
Dordrecht C 5643
Bij Singel 87, 3311 PB te Dordrecht

Inleiding

In Eclectische stijl uitgevoerd TUINHUISJE met Art Nouveau-elementen, waarschijnlijk uit het begin van de twintigste eeuw, onderdeel van het villacomplex De Beukenhof, gesitueerd in de tuin van de villa.

Omschrijving

Achter in de tuin (aan de noordzijde) bevindt zich een houten tuinhuisje met open voorzijde, afgezet met houtsnijwerk in Art Nouveaustijl. De binnenzijde is betimmerd met kraalschroten. In de achterwand een ingebouwd kastje.

Waardering

Vroeg twintigste eeuws tuinhuisje van algemeen belang wegens ensemblewaarde als historisch-functioneel onderdeel van het villacomplex De Beukenhof.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinhuis

Onbekend ; Zuid-Holland