522623 - Meer en Berg/Mariënheuvel
Heemstede C 5055 A2
Heemstede C 5055 A1
Heemstede C 5055 A4
Glipper Dreef 197, 2104 WG te Heemstede

Omschrijving onderdeel 3b: DIENSTWONING.

Omschrijving

De DIENSTWONING is in één opzet met het portiershuisje (onderdeel 3c) gebouwd. Het is een vierkant gebouw van drie traveeën breed van anderhalve bouwlaag, d.w.z met een lage verdieping. Geblokte lisenen accentueren de hoeken, voorts een met pannen gedekt schilddak boven de kroonlijst. Aan de achterzijde zijn drie kruiskozijnen op de begane grond en drie bolkozijnen op de verdieping aangebracht. Aan de voorzijde in het midden een kruiskozijn en blindnissen daarnaast en een hijsluik op de verdieping met bolkozijnen daarnaast. De zuidgevel is t.b.v. de nieuwe woonfunctie opengebroken en opnieuw vormgegeven in hedendaagse (XXd) architectuur.

De DIENSTWONING is van algemeen belang:

- vanwege zijn plaats in het oeuvre van D. Marot;