Hilversum N 9606
Kerkbrink 4, 1211 BX te Hilversum

Inleiding

TUINHUIS, behorende tot het kerkcomplex 'Grote Kerk', gebouwd in de achttiende eeuw in traditionele bouwtrant en gerestaureerd in 1984. Het tuinhuis is, oorspronkelijk vrijstaand, gesitueerd aan de noordoostzijde van de kerk, verbonden met een aanbouw, gebouwd in 1977 aan de noordzijde van de kerk.

Omschrijving

Het tuinhuis is opgetrokken op een vierkante plattegrond met gestucte gevels met schijnvoegen onder een tentdak met gesmoorde Hollandse pannen met piron en in de noord-, oost- en zuidgevel een dubbel venster met luiken.

Waardering

Het tuinhuis is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde als functioneel-ruimtelijk onderdeel van het kerkcomplex 'Grote Kerk' en als gaaf bewaard gebleven voorbeeld van een tuinhuis in traditionele bouwtrant uit de achttiende eeuw.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinhuis

restauratie