Hilversum K 2550
Bremlaan 1, 1213 SW te Hilversum

Inleiding

WATERPUT MET DRINKBAK, behorende tot het complex, "Kruisheide", gebouwd in 1920 op het voorplein van het koetshuis in een herorientatie op traditionele bouwwijzen naar het ontwerp van H. Elzinga. NB: De eigenaar heeft geen toestemming gegeven het object te bezoeken en te documenteren.

Omschrijving

De bakstenen waterput met haal op vierkant grondplan met driehoekige waterbak is gesitueerd op de noordoosthoek van het voorplein.

Waardering

De waterput met drinkbak is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde als gaaf bewaard gebleven voorbeeld van een waterput met drinkbak, behorende bij een koetshuis en als onderdeel van het complex "Kruisheide".

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Waterput met haal

Elzinga, H. ; Noord-Holland