Hilversum H 3824
Bij Loosdrechtse Bos 27, 1213 RH te Hilversum
Bij Loosdrechtse Bos 29, 1213 RH te Hilversum
Bij Loosdrechtse Bos 31, 1213 RH te Hilversum

Inleiding

GEDENKBANK ter nagedachtenis aan mevr. Eugenie van Moppes-Rose (1857-1932) uit omstreeks 1938, onderdeel van het complex Zonnestraal en gesitueerd nabij de nazorgwoningen Loosdrechtebos 29-31. Haar echtgenoot, de diamantair M.L. van Moppes, schonk het geld voor de bouw van de nazorgwoningen.

Omschrijving

De gedenkbank is een brede houten zitbank tegen een gemetseld muurtje met iets gebogen uiteinde waarop een gebogen betonnen plaat is aangebracht. Op de plaat is in brons een reliëfportret van mevrouw van Moppes aangebracht evenals een plaat met het opschrift: "Ter gedachtenis aan mevr. Eugenie van Moppes-Rose 24 mei 1857 2 februari 1932".

Waardering

De gedenkbank is van algemeen belang vanwege de architectuur- en cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex Zonnestraal.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Gedenkteken(D) Gedenkteken(D6)

Functionalisme