's-Graveland B 1380
Zuidereinde 41, 1243 KK te 's-Graveland

Beschrijving van onderdeel 3:

TUINMANSWONING

Tuinmanswoning behorende bij de buitenplaats Trompenburg, even ten noordoosten van het hoofdhuis gelegen. Het dwarshuis in 1866 gebouwd ter vervanging van een oudere tuinmanswoning. Het huis heeft één bouwlaag met een met pannen gedekt zadeldak tussen topgevel. Verder is er een lage aanbouw onder een aankapping aan de achterzijde. Het geheel is gepleisterd en heeft een symmetrisch opgezette voorgevel met een voordeur met panelen en een bovenlicht en twaalfruits schuiframen met luiken..

Waardering:

Het TUINMANSHUIS is van belang - vanwege zijn functionele betekenis voor de buitenplaats; -als voorbeeld van eenvoudige doch harmonische architectuur.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.