522982 - Neboklooster
BY Sionsweg 2, Nijmegen

Omschrijving

PLANTENKAS, geflankeerd door twee stenen bijgebouwtjes, gelegen aan de achterzijde van het kloostercomplex. De kas bestaat uit een van een lessenaarsdak voorzien glazen bouwvolume, dat is ingeklemd tussen twee bakstenen gebouwtjes, elk voorzien van een schilddak met rode pannen. De kas en beide gebouwtjes bevinden zich tegen een aan beide zijden iets doorlopende tuinmuur die haaks op het complex staat. De stenen gebouwtjes en de kas zijn nog oorspronkelijk in detaillering en materiaalgebruik en zijn tegelijk met het klooster gebouwd. De glasplaten van de kas liggen in stalen profielen.

Plantenkas met twee stenen gebouwtjes, ontworpen tussen 1926 en 1928 achter het Neboklooster.

- Van architectuurhistorische en typologische waarde als bewaard gebleven kascomplex uit de jaren rond 1926.

- Van stedenbouwkundige waarde als functioneel onderdeel van het kloostercomplex.

- Van cultuurhistorische waarde als verwijzing naar het zelfverzorgende karakter dat veel van de kloosterorden in die tijd kenmerkten.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Kas(L)