523146 - Parochie van de H. Cornelius
Beuningen B 2164
Dorpssingel 2, 6641 BE te Beuningen Gld

Omschrijving

De tuin ten zuiden van de pastorie wordt aan de oostzijde van de straat afgesloten door een bakstenen TUINMUUR met bakstenen posten. De muur sluit per muurvlak af met een bloktandlijst en een gedrukte ezelsrug. Deze muur scheidt de voortuin af van de rest van de tuin met een meer erfachtig karakter. Het ijzeren TUINHEK heeft rondbogen spijlen en spijlen met lelievormige bekroningen. De tuin is recent ingrijpend gewijzigd.

TUINMUUR en TUINHEK

-\tVan architectuurhistorische waarde als gaaf en goed voorbeeld van een erfafscheiding bestaande uit een tuinmuur en tuinhek om een tuin, in casu de pastorietuin. De muur en het hek zijn goed bewaard gebleven en bezitten in samenhang met de pastorie hoge ensemblewaarden.

-\tVan stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het kerkcomplex dat in het dorpscentrum van Beuningen een grote beeldbepalende rol speelt.

-\tVan cultuurhistorische waarde als onderdeel van het kerkcomplex dat in het dorpsleven van Beuningen een grote rol heeft gespeeld en een goed beeld geeft van een vroeg twintigste eeuws katholiek kerkcomplex.

Nee Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Hek
Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinmuur