Winterswijk S 260
Geldereschweg 96, 7104 AL te Winterswijk Meddo

Omschrijving

Omschrijving onderdeel D Vrij op het erf gesitueerde WATERPOMP met een witgeschilderde, vierzijdige houten kast. De kast is aan de bovenzijde afgesloten met uitkragend vierzijdig tentdak voorzien van een ronde knop in de sluiting. In een van de vier zijden van de kast bevinden zich de ijzeren zwengel en kraan.

WATERPOMP (complexonderdeel D) vermoedelijk uit de bouwtijd van de boerderij

-Van architectuurhistorische waarde als gaaf en goed voorbeeld van een waterpomp op een boerenerf, van het type met een houten pomphuis.

-Van stedenbouwkundige waarde als functioneel onderdeel van de boerderij, met hoge ensemblewaarden binnen het boerenerf.

-Van cultuurhistorisch belang als onderdeel van de boerderij die een belangrijke uiting is van de agrarische en sociale ontwikkeling aan het einde van de negentiende eeuw.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Straatmeubilair Pomp waterpomp