Winterswijk C 4286
Ratumseweg 42, 7106 CH te Winterswijk Ratum

Omschrijving

Omschrijving onderdeel B SCHUUR op rechthoekig grondplan, opgebouwd uit een constructie van ankerbalkgebinten. De gevels zijn beschoten. De beschoten topgevel heeft een overstek. Het laag doorgetrokken zadeldak is belegd met rode Hollandse pannen en langs de dakrand lopen witgeschilderde windveren. In de VOORGEVEL bevindt zich in het midden een dubbele deur en links hiervan een kleinere deur.

SCHUUR (complexonderdeel B)

-Van architectuurhistorische waarde als goed en gaaf voorbeeld van een houten schuur op een boerenerf. De schuur vertegenwoordigt een veel toegepast type in Oost-Gelderland, met beschoten topgevel met overstek en laag doorgetrokken zadeldak.

-Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het complex, dat verder nog bestaat uit een boerderij en dat een grote beeldbepalende rol speelt in het landschap.

-Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex dat verbonden is met de sociaal-economische en agrarische ontwikkeling van Winterswijk en daarmee een representatief onderdeel van het landelijke leven in Nederland.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)