Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
523455
Complexnummer
523453 - Keunenhuis
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82947/155
Kadastrale aanduiding
Winterswijk E 10423
BY Wooldseweg 127, Winterswijk Woold

Omschrijving

Omschrijving onderdeel B Een SCHUUR op rechthoekig grondvlak met een links aangebouwde, kleine nevenschuur. De schuur en nevenschuur zijn beide gedekt door inzwenkende zadeldaken, waarvan de schilden zijn belegd met rode oudhollandse pannen. De daken zijn voorzien van witgeschilderde windveren aan voor- en achtergevel. De gevels zijn opgetrokken in rode baksteen in kruisverband. De VOORGEVEL heeft een met planken beschoten geveltop en een grote dubbele inrijdeur onder korfboog met gepleisterde boogstenen. De grote deur wordt geflankeerd door zijvensters met ijzeren vorkroeden en links van de deur bevindt zich een vergelijkbare kleinere deur. De VOORGEVEL van de linker aanbouw heeft een vergelijkbare uitvoering met een inrijdeur onder segmentboog.

Waardering

SCHUUR (complexonderdeel B) mogelijk daterend uit de bouwtijd van de boerderij

-Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een agrarisch bijgebouw, met een voor de streek typerende verschijningsvorm. De schuur is in in- en exterieur goed bewaard gebleven en de oorspronkelijke functie is nog goed afleesbaar.

-Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het boerderijcomplex Keunenhuis. De schuur heeft vanwege situering en typische hoofdvorm in samenhang met het hoofdgebouw een beeldbepalende rol.

-Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het boerderijcomplex Keunenhuis, dat vanwege zijn bestemming als boerderij is verbonden met de agrarische en sociale geschiedenis van Nederland.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 523453. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1908
1908
globaal

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing