Winterswijk R 568
Boeijinkweg 9 09, 7105 CG te Winterswijk Huppel
Boeijinkweg 9 08, 7105 CG te Winterswijk Huppel

Omschrijving

Omschrijving onderdeel C Houten SCHUUR opgetrokken op een rechthoekige plattegrond, gedekt door een zadeldak met ongelijke schilden. Het rechter schild is geknikt en het linker licht inzwenkend. Beide schilden zijn belegd met pannen en hebben witgeschilderde windveren. De top van de gevel is beschoten en heeft een overstek. De gevels zijn opgebouwd uit houten planken. In de VOORGEVEL bevindt zich een dubbele houten inrijdeur.

SCHUUR (complexonderdeel C) vermoedelijk uit het midden van de negentiende eeuw

-Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een eenvoudige houten schuur op een boerenerf. De schuur volgt een voor de streek traditioneel type met houten gevels en inzwenkende dakschilden.

-Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het boerencomplex die in het historisch gegroeide buitengebied een beeldbepalende rol speelt.

-Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex dat vanwege bestemming verbonden is met de sociaal en agrarische geschiedenis in Nederland.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)