Winterswijk R 568
Boeijinkweg 9, 7105 CG te Winterswijk Huppel

Omschrijving

Omschrijving onderdeel D Klein KOETSHUIS opgetrokken in rode baksteen op een langgerekte plattegrond. De schuur heeft in verhouding vrij hoge gevels en wordt gedekt door een zadeldak belegd met pannen. De puntgevel is voorzien van een beschieting en heeft een inrijdeur die bijna de hele gevel inneemt.

Klein KOETSHUIS (complexonderdeel D) vermoedelijk uit omstreeks 1910

-Van architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een klein koetshuis op een boerenerf.

-Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van het complex, dat in het historisch gegroeide landschap een beeldbepalende rol speelt.

-Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex, dat vanwege zijn bestemming verbonden is met de sociale en agrarische geschiedenis.

Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Koetshuis (G)