Actualiteit gegevens: 01-12-2021

Monumentgegevens

Monumentnummer
Het monumentnummer is een registergegeven
523505
Complexnummer: 
523501 - Infanterie Schietkamp (ISK)
Status: 
rijksmonument
Inschrijving register
Inschrijving register is een registergegeven
24 april 2006
Kadaster deel/nr: 
82931/21
Internationaal Kenteken: 
Nee

Locatie

Provincie
Provincie is een registergegeven
Gelderland
Gemeente
Gemeente is een registergegeven
Ede
Woonplaats
Woonplaats is een registergegeven
Harskamp
X-Y coördinaat: 
186540 - 461535

Omschrijving
De rijksmonumentomschrijving is een registergegeven voor zover noodzakelijk voor de identificatie van het rijksmonument

BAKKERIJ/ BROODVERSTREKKING nr 268 (3) gebouwd omstreeks 1923. Het gebouw met nagenoeg rechthoekige plattegrond bestaat uit één bouwlaag afgesloten door een tentdak met ongelijke schilden gedekt met rode kruispannen. De gevels met trasraam en rollaag zijn opgetrokken in kruisverband. In de gevels bevinden zich venster- en deuropeningen voorzien van geklampte luiken. Het dak is voorzien van een boeiboord met profiellijst De VOORGEVEL bestaat uit een risalerende middenpartij met twee vensters afgesloten door luiken. De staande vensters worden aan de bovenzijde afgesloten door een strek. De middenpartij wordt afgesloten door een boeiboord met achterliggend schild. Links van de risaliet bevindt zich in de terug gelegen gevel een klein, vierkant enkelruits raam afgesloten door een strek. Rechts van de risaliet bevindt zich in de terug gelegen gevel een rechthoekige, geklampte tweedelige deur. De LINKERZIJGEVEL bestaat uit een middenrisaliet met aan weerszijden een terug gelegen korte gevel. In de middenrisaliet bevinden zich twee muuropeningen. Rechts van de middenrisaliet bevindt zich in de terug gelegen gevel een deuropening.

De ACHTERGEVEL bestaat uit een risalerende middenpartij met twee gekoppelde, hoog geplaatste enkelruits ramen. De middenpartij eindigt in een boeiboord met achterliggend schild. Links van de risaliet bevindt zich een rechthoekige, geklampte twee-delige deur afgesloten door een strek.

In de lage RECHTERZIJGEVEL bevinden zich drie vensters onder de bakgoot met achterliggend schild. In het schild bevindt zich een vierkante bakstenen schoorsteenschacht. Het INTERIEUR is niet bezocht.

Waardering

BAKKERIJ/ BROODVERSTREKKING (3) gebouwd omstreeks 1923 als onderdeel van het KAZERNECOMPLEX `infanterie Schietkamp (ISK)'.

- Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een bakstenen gebouw ten behoeve van de bakkerij/ broodverstrekking als onderdeel van de Infanterie Schietkamp aangelegd aan het einde van de negentiende eeuw.

- Van stedenbouwkundige waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie tussen de bakkerij/ broodverstrekking en de andere onderdelen die deel uitmaken van het kazernecomplex `Infanterie Schietkamp (ISK)'. De bakkerij/ broodverstrekking bevindt zich nabij de oostelijke oefenterreinen.

- Van cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een bakkerij annex broodverstrekking als onderdeel van de Infanterie Schietkamp daterend uit het einde van de negentiende eeuw van belang voor de geschiedenis van de Nederlandse krijgsmacht.

Adressen
Straatnaam, Huisnummer, Postcode en Woonplaats zijn registergegevens

HoofdadresStraatNrToev.PostcodeSitueringLocatieWoonplaats
JaOtterloseweg56732 BRHarskamp

Oorspronkelijke functies

HoofdfunctieFunctiesoortHoofdcategorieSubcategorieFunctieVerbijzonderToelichting
Jaoorspronkelijke functieBoerderijen, molens en bedrijvenNijverheidBakkerij

Percelen
De naam van de kadastrale gemeente, de sectie en het perceelnummer zijn registergegevens

Kadastrale gemeenteSectieGrondperceelKad. objectAppartement
OtterloA1164

Bouwstijlen

HoofdstijlSubstijlZuiverheidToelichting
n.v.t.niet van toepassing

Bouwactiviteiten

VanTotNauwkeurigheidWerkzaamheidToelichting
19231923exactvervaardiging