523501 - Infanterie Schietkamp (ISK)
Otterlo A 1164
Otterloseweg 5, 6732 BR te Harskamp

Omschrijving

SCHIJVENLOODS nr 270 (8) gebouwd omstreeks 1937 met rechthoekige plattegrond, bestaande uit één bouwlaag afgesloten door een flauw hellend zadeldak. Het dak is geheel opgebouwd uit betonnen segmenten. De gevels met trasraam en rollaag zijn opgetrokken in baksteen in halfsteens verband. In de gevels bevinden zich gekoppelde acht-ruits ramen aan weerszijden geflankeerd door een geklampt luik. De vensters worden aan de bovenzijde afgesloten door een strek aan de onderzijde door een bakstenen lekdorpel.

In de VOORGEVEL bevinden zich links en rechts twee vensters bestaande uit twee gekoppelde acht-ruits draairamen en een rechthoekige deur.

De LINKERZIJGEVEL is de kopse gevel met van links naar rechts een smalle rechthoekige deur, een brede rechthoekige deur en een acht-ruits draairaam.

In de ACHTERGEVEL bevinden zich zes regelmatig verdeelde gekoppelde acht-ruits draairamen.

De RECHTERZIJGEVEL is een kopse gevel met centraal een gekoppeld acht-ruits draairaam.

Het INTERIEUR is niet bezocht.

Waardering

SCHIJVENLOODS (8) gebouwd omstreeks 1937 als onderdeel van het KAZERNECOMPLEX `infanterie Schietkamp (ISK)'.

- Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een schijvenloods uit 1937 als onderdeel van de Infanterie Schietkamp aangelegd aan het einde van de negentiende eeuw.

- Van stedenbouwkundige waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie tussen de schijvenloods en de andere onderdelen die deel uitmaken van het kazernecomplex `Infanterie Schietkamp (ISK)'. De schijvenloods bevindt zich nabij één van de oostelijke oefenterreinen.

- Van cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een schijvenloods als onderdeel van de Infanterie Schietkamp daterend uit het einde van de negentiende eeuw van belang voor de geschiedenis van de Nederlandse krijgsmacht.

Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Loods Schijvenloods