523501 - Infanterie Schietkamp (ISK)
Otterlo A 1833
Otterloseweg 5 D 212, 6732 BR te Harskamp

Omschrijving

SCHIETSCHIJVENLOODS nr 212 met rechthoekige plattegrond is een blikken loods met golfplaten wanden. De gevels worden afgesloten door een gebogen, segmentboogvormig golfplaten dak. Rechtsachter op het dak bevindt zich een bakstenen schoorsteenschacht. In de VOORGEVEL bevindt zich centraal een dubbele schuifdeur verstevigd door middel van een kruisen.

De LINKERZIJGEVEL is de langsgevel met drie regelmatig verdeelde luiken voorzien van kruisen.

De ACHTERGEVEL is identiek aan de voorgevel.

De RECHTERZIJGEVEL is identiek aan de linkerzijgevel.

Het INTERIEUR is niet bezocht.

SCHIETSCHIJVENLOODS (9) als onderdeel van het KAZERNECOMPLEX `infanterie Schietkamp (ISK)'.

- Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een golfplaten schietschijvenloods als onderdeel van de Infanterie Schietkamp aangelegd aan het einde van de negentiende eeuw.

- Van stedenbouwkundige waarde vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie tussen de schietschijvenloods en de andere onderdelen die deel uitmaken van het kazernecomplex `Infanterie Schietkamp (ISK)'. De schietschijvenloods bevindt zich samen met de bakkerij/ broodverstrekking en een schijvenloods nabij één van de oostelijke oefenterreinen.

- Van cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een schietschijvenloods als onderdeel van de Infanterie Schietkamp daterend uit het einde van de negentiende eeuw van belang voor de geschiedenis van de Nederlandse krijgsmacht.

Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Loods Schietschijvenloods