Lunteren B 1224
Molenweg 80, 6741 KM te Lunteren

Omschrijving

ZWEMBAD met BADHOKJE als onderdeel van het complex `De Konijn'. Het zwembad heeft een rechthoekige vorm met een niet oorspronkelijke betegeling. Bij het zwembad bevindt zich een douche met oorspronkelijke installatie. Nabij het zwembad bevindt zich een vijfzijdig KLEEDHOKJE opgebouwd uit houten staanders en ruwe planken afgesloten door een vijfzijdig pannendak.

Waardering

ZWEMBAD met BADHOKJE gerealiseerd in 1916 in opdracht van het echtpaar Arnoud Waller en Henriette Waller-Pierson, naar ontwerp van de Utrechtse architect D.J. HEUSINKVELD als onderdeel van het complex `De Konijn'.

- Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een zwembad met badhokje als onderdeel van het complex `De Konijn' gerealiseerd in 1916 van de architect D.J. Heusinkveld in een tuinaanleg van D.F. Tersteeg.

- Van stedenbouwkundige waarde vanwege de ligging van het complex in het bosrijke buitengebied van Lunteren met een tuinaanleg in nieuw-architectonische stijl van D.F. Tersteeg. Van belang vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie van het zwembad met badhokje met de andere onderdelen van het complex.

- Van cultuurhistorische waarde als voorbeeld van een zwembad met badhokje als onderdeel van een complex van belang voor de geschiedenis van de Veluwe als vakantieoord.

Ja Sport, recreatie, vereniging en horeca Sport en recreatie Zwembad
Nee Sport, recreatie, vereniging en horeca Sport en recreatie Kleedgelegenheid Badhokje